7.3.16

Reconeixement a 71 empreses Leader per gestionar la seva Responsabilitat Social Empresarial

  • El Director General de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, presidirà l’acte que es celebrarà el proper 9 de març a Castellfollit de la Roca
Setanta-una petites empreses Leader de Catalunya rebran aquest proper dia 9 de març a Castellfollit de la Roca, un certificat de reconeixement als seus processos d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social. El conjunt d’aquestes organitzacions ha participat en el projecte de cooperació catalana Gestió Sostenible Rural, finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa LEADER del PDR 2007-2013. L’acte, que tindrà lloc a partir de les deu del matí a l’Església Museu de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca, estarà presidit per Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. 
Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d’aquestes 71 empreses, ja són un total de 352 els beneficiaris d’ajuts Leader de Catalunya que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra, situa el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, coordinat pel grup Leader ADRINOC, com un dels programes públics de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE)a la petita i mitjana empresa més importants de l’Estat espanyol.
Gestió Sostenible Rural ha desenvolupat també múltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioeconòmics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers anys s’han organitzat més d’un centenar d’actes de sensibilització, s’han impartit diferents cursos formatius a empreses, s’han programat visites d’intercanvi empresarial i s’ha publicat diferent material divulgatiu i pedagògic. 
En aquest context, personal tècnic especialitzat d’ADRINOC ha estat assessorant activament 137 empreses de les comarques de l’Alt Empordà, Garrotxa, Osona i Pla de l’Estany per promoure noves fórmules de gestió econòmica respectuoses amb l’entorn i amb les persones. 
Durant l’acte es comptarà amb la ponència de l’expert en Responsabilitat Social i Coordinador de Respon.cat -iniciativa empresarial per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya- Josep M. Canyelles, que sota el títol “Estat de situació de l’RSE a Catalunya i iniciatives que s’estan impulsant per tot el territori català”, exposarà les experiències més notables que avui dia es desenvolupen en l’àmbit de la RSE. A més, responsables de les empreses LLAGURT, HIDROCOLOR i GRANEL participaran en una taula rodona per parlar de bones pràctiques i experiències en l’àmbit de la Responsabilitat Social. 
PER A MÉS INFORMACIÓ
Getió Sostenible Rural - ADRINOC
Jordi Terrades
Tel. 972 27 16 00