22.1.16

S'estudia la terminologia del finançament alternatiu


  • Especialistes en finançament alternatiu es reuneixen al TERMCAT per estudiar la terminologia del sector


  • 18/01/2016 ©TERMCAT
    ©TERMCATAquest dilluns, 18 de gener, es duu a terme una sessió de normalització a la seu del TERMCAT per estudiar la terminologia relacionada amb el finançament alternatiu.
    Es tracta d’un àmbit de desenvolupament recent, en què les novetats denominatives provenen gairebé en tots els casos de l’anglès. La sessió s’emmarca en el projecte d’una terminologia del finançament alternatiu en què està treballant el Centre de Terminologia amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’Agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya. A la reunió hi assisteixen experts de l’àmbit, tant del sector públic, representat per ACCIÓ, com del sector privat.

    Les sessions de normalització són reunions d’especialistes en un àmbit concret i de terminòlegs en què s’analitzen termes per als quals encara no hi ha una proposta catalana consensuada, o que presenten alguna dificultat pel que fa a la denominació o al concepte. En la reunió d’avui, concretament, s’estudiaran una vintena de termes, com ara startup accelerator, direct lending, invoice trading, pledge fund o media for equity.

    Les propostes que es facin en aquesta sessió se sotmetran posteriorment a la consideració del Consell Supervisor del TERMCAT. De fet, el Consell Supervisor ja ha normalitzat alguns termes de l’àmbit, a l’entorn del finançament col·lectiu (crowdfunding), fruit del seguiment de la neologia que es fa des del Centre de Terminologia. La sessió d’avui permetrà donar resposta a les necessitats denominatives d’un àmbit especialment dinàmic que, en els darrers temps, està coneixent una expansió important, especialment per mitjà de les noves tecnologies i les xarxes de cooperació.
     
    Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.
    Font: Termcat