12.12.15

Volem que a La Marató de TV3 sobre la diabetis i l'obesitat es doni la veu a Josep Pàmies i a l'Associació Dolça Revolució


He firmat aquesta petició dirigida a Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: Volem que a La Marató de TV3 sobre la diabetis i l'obesitat es doni la veu a Josep Pàmies i a l'Associació Dolça Revolució

Us convido a firmar-la!

A l’eslògan publicitari de TV3 se'ns diu que una diabetis és per tota la vida i que no té cura. En canvi, en Josep Pàmies i l'Associació sense ànim de lucre Dolça Revolució asseguren que, gràcies a l'stevia, la diabetis tipus 2 es cura.

L'Associació Dolça Revolució fa tres anys que demana a TV3 l'oportunitat d'explicar tot el que s'està fent per curar les malalties protagonistes de La Marató i, en canvi, TV3 li veta l’opinió. Per què? Podria ser que TV3 estigués responent a interessos de les farmacèutiques? Podria ser que aquesta indústria només volgués alleugerir els símptomes de les malalties i no pas curar-les? Perquè, és, clar, si es curessin del tot, perdrien ingressos...

Mireu el vídeo en el qual la Dra. Àngela Pallarès (Universitat Ramon Llull de Barcelona), explica que, farta d'intentar la investigació reglada a Catalunya amb l’stevia per la diabetis, se’n va haver d'anar al Marroc a fer-ho, amb un èxit extraordinari.

I el que és més trist és que, malgrat que està demostrat amb desenes d'estudis que l’stevia pot curar la diabetis tipus 2 i millorar moltíssim la tipus 1, no es permet fer investigació clínica amb humans. Per què? Potser perquè se’ls acaba el negoci a una indústria farmacèutica que reconeix uns beneficis anuals de 450.000 milions de dòlars?

Demanem un periodisme independent a TV3 i volem que doni la veu a Josep Pàmies i a l'Associació Dolça Revolució!

PD: avui mateix, la firmant de la proposta, Núria Garcia Quera, ha parlat amb la redacció de La Marató, que han dit que ja tenen tots els continguts tancats i que no hi ha espai per parlar de l'stevia, de Josep Pàmies i de l'Associació Dolça Revolució. Alternativament, els han recomanat que a partir de dilluns ens posem en contacte amb la Fundació de La Marató, que són els que decideixen on van a parar els diners recaptats, perquè, tal i com ha proposat un dels signants, financiï una investigació que pugui ser considerada incontestablement homologable.

No és el que es demana. I és injust que en una televisió pública no es puguin mostrar alternatives a la farmacologia, i que no costen diners. Sóc bastant pessimista sobre la possibilitat que es donin diners per a una investigació encarada a mostrar una alternativa als interessos de les farmacèutiques.