24.12.15

Responsabilitat Global us desitja de tot cor un Bon Nadal!



Us desitjo un Bon Nadal. Arribem -com cada any- a les celebracions nadalenques amb un estrés galopant! El Nadal se'ns dreça aquí davant com una parada obligada, necessària, volguda, per a respirar, per a posar fi al que calia fer abans que acabés el món -com cada any. Tindrem encara quatres dies més, 28, 29, 30 i 31 per a fer les darreres accions. En aquests dies potser tindrem l'oportunitat històrica de començar a construir un país nou, si és que la Història en majúscules no ens escup a la cara de la nostra mediocritat.

I gairebé com si res, ja estarem embolicats en la follia d'un nou any, nous reptes, nous projectes. Aquest any sí: enguany hem de fer l'esforç de començar-lo de primera, planificant bé i endreçant. No sols hem de planificar la nostra feina personal i corporativa; si tot segueix el full de ruta traçat, també ens tocarà planificar la creació d'un nou estat, la més gran i noble de les empreses que puguem portar a terme. En tot allò que estigui a les nostres mans, hi serem.

Voldrem contribuir a fer un país que valgui la pena, un país de riquesa, un país de creativitat, un país de benestar, i també el país de felicitat que cada Nadal somiem i que el dia a dia se'ns menja. No és tan difícil, tot comença per alliberar-se dels condicionants que no ens deixen exercir plenament la democràcia, per poder repartir amb justícia la riquesa creada, per poder deixar de ser vassalls, per poder exercir la ciutadania i els drets, per poder parlar als altres de tu a tu, per recuperar la dignitat perduda.

Us aporto una nadala. Vinc d'unes setmanes de dedicació molt intensiva a Respon.cat, un gran projecte que comença a prendre forma, a agafar to, a sortir a la llum. Fa uns dies vam presentar l'Ideari Respon.cat de la responsabilitat social. Ara em sembla que podem seleccionar-ne algun retall per a fer la meva nadala particular. El fragment de text diu:

Cada organització és coresponsable del seu entorn social, ambiental, econòmic i emocional.
Decidim ser part de la solució. Volem contribuir al bé comú.
Som empreses, som societat.
El planeta parla, la societat exigeix. Moments per repensar, innovar, transformar... 
Inventar el futur. Renaixem per ser millors.