24.12.15

Nadales rebudes, gestos de pau

Aquests dies rebem moltes nadales. Ara ja són totes digitals. S'ha acabat del tot el paper i el correu postal. Em sembla que enguany zero paper en nadales.

Coincideix que són dies de saturació de feina, i sovint les reps i les esborres amb tanta rapidesa que el gest sap greu. També la nadala digital té un punt d'insostenibilitat quan són electrons viatjant que moren sense impactar en cap ànima.

He volgut salvar alguna nadala de les rebudes, fent un petit gest: reenviar-la! No ho puc fer amb totes, però us en proposo quatre:

El Josep Valls m'ha enviat aquest retall de la Montserrat Roig (25-12-85), que m'agradaria que el fruíssiu:
Als que estan sols
Sigui tradició, llegenda, faula o mite, el que passa avui és un dels miracles més bells de tota la història de la humanitat. Només el cristianisme va caure en el compte de que, per estimar a Déu, aquest havia de fer-se home. Un nen i, a més, pobre. Un nen de dona que acata en solitari la decisió divina i que va demanar consells a una altra dona.
Potser caminem aquests dies embogits, comprant objectes per als que volem o pensem voler. Però el valor de l'amistat, del reconèixer-se en els altres, trenca tots els ritus del consum. El que importa és demostrar alguna cosa, demostrar desesperadament que no estem sols, que pertanyem a una cosa o a algú.
Cada dia neix, però, un nen en el qual la idea de Déu es reconeix. La idea del Déu que va oferir pau, però que va saber distingir totes les classes d'homes que es mouen en l'univers. Ell es va dirigir als de bona voluntat, és a dir, als que volen pau. Que aquest símbol romangui després de 2000 anys em sembla un signe d'esperança.
Als que avui, per l'atzar o les circumstàncies, es troben sols o oblidats, dedico aquest bitllet especial. El nen també va néixer abandonat pel poder, per la majoria dels homes, però els que van creure en el valor de la fraternitat estaven amb ell. Ell va significar un punt de trobada universal que encara no ha semblat.

També vull compartir la nadala de Respon.cat. Els amics de La Casa de Carlota, que ens van dissenyar el cartell de l’Ideari Respon.cat de l’RSE, ens han volgut obsequiar amb aquesta Nadala per a totes les persones, empreses i organitzacions que esteu a prop de Respon.cat. Hi hem incorporat unes frases de l’Ideari que ens han semblat propícies per a la celebració nadalenca i el pas a un nou any:
Moments per repensar, innovar, transformar…
Inventar el futur. Renaixem per ser millors
Fem un pas endavant.
El futur és ara.


També voldria compartir la nadala de Zenks, on estic implicat, i que m'envia l'amic Jaume Agustí:
Volem desitjar-te molta Positivitat i molts Plans de Riquesa pel 2016.
Un any ple de responsabilitats i compromisos amb el nostre meravellós món. Preservar-lo i fer-lo millor és un gran projecte comú que necessita la col·laboració de tothom.
Bon Nadal i Feliç any Zenks!

I finalment, la nadala simpàtica dels amics d'Antaviana: Pre-acord de Nadala de Can Antaviana.

Disculpeu per haver-me'n deixat moltes altres de les que m'heu enviat, moltes carregades de sentit, per part d'amics, d'ONG amb causes socials, d'empreses compromeses. Gràcies a tothom per compartir amistat i somnis!!