27.11.15

Ponència de Josep Maria Canyelles a Mollerussa: "El voluntariat creant valors per a les persones i la societat"

  • Mollerussa acull la cimera del voluntariat impulsada pel Consell Social
  • L'expert en Responsabilitat Social i coordinador del portal Respon.cat Josep Maria Canyelles va impartir la ponència en el marc de la segona Trobada de Voluntariat, que es va celebrar a Mollerussa.
Amb el lema Voluntariat actiu al segle XXI, Mollerussa va acollir dissabte 9 de novembre la segona Trobada de Voluntariat, una iniciativa que tenia com a objectiu, analitzar el fenomen del voluntariat i el sentit de la tasca que fan les diferents entitats que treballen en aquest àmbit.

Prop de 125 persones van assistir a la II Trobada de Voluntariat que es va fer a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU), promoguda pel Consell Social de Mollerussa i l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell.
La trobada va estar protagonitzada per l'expert en Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Josep Maria Canyelles, també coordinador del portal Respon.cat, destinat al mateix sector de l'RSC, que va impartir una ponència, El voluntariat creant valors per a les persones i la societat, als més d'un centenar d'assistents a l'acte. Les diferents intervencions van anar dirigides a aprofundir sobre quin és actualment el sentit que té la tasca del voluntariat dins la nostra societat.

L’Alcalde de Mollerussa, el Sr. Marc Solsona, va afirmar que la primera va ser un èxit i ha provocat que es faci una segona trobada, això significa que “Mollerussa té ànima de voluntariat i té ànima social”. I va afegir que “Mollerussa és una ciutat molt solidària perquè observa en molts espais que hi ha molta gent solidària”.  

El ponent principal de la trobada, el Sr. Josep Maria Canyelles, va exposar que ”una ciutat que no té associacions, on la gent espera que tot vingui donat per l’administració, és una ciutat que no es sap organitzar i el que és bo és que les ciutats s’autorganitzin i que la gent estigui implicada, per tant una ciutat sense voluntaris és una ciutat amorfa”. També, va afirmar que és bo que hi hagi un espai on es coneguin voluntaris de diferents pobles per compartir les experiències i poder conèixer altres persones com ara el que representa aquesta trobada de voluntariat.

Podeu veure tot seguit el vídeo de la ponència de Josep Maria Canyelles i també podeu accedir a la resta de vídeos al blog de la Jornada per visualitzar les intervencions de l'alcalde i la resta de la Jornada.



Programa

DISSABTE 7 DE NOVEMBRE DE 2015

09.30h Acollida
10.00h Benvinguda a càrrec de l'Il·lm. Sr. Marc Solsona Aixalà, alcalde de Mollerussa.
10.15h Ponència inaugural:
Modera: Llorenç Semis, Consell Social de Mollerussa.
11.15h Presentació de la pàgina web de foment del voluntariat per part del Consell Social a càrrec de Sílvia Balasch i Dolors Vilà.
11.30h Pausa/cafè.
12.00h Taula d'experiències:
  • Experiència camp de treball Coopera. Oficina Jove del Pla d'Urgell.
  • Projecte "Dina en Companyia" de la Fundació Catalunya-la Pedrera.
  • Projecte Servei Comunitari "Tot treballant pel bé comú". INS Terres de Ponent Mollerussa i Llar Terres de Ponent.
  • Núria Gonzalez. Voluntària.
  • Modera: Montse Llovera, Consell Social de Mollerussa.
13.15h Conclusions i cloenda.



Referències a la Jornada:
Notes prèvies: