7.9.15

Rectificació positiva de l'alcaldessa de Madrid

  • L'Ajuntament de Madrid obre un bloc municipal, que corregeix l'intent inicial de contrarrestar notícies
  • L'alcaldessa Carmena assegura que serà un "complement" als mitjans de comunicació convencionals  
L'Ajuntament de Madrid té des d'avui un bloc en línia, on els regidors explicaran com funciona l'Ajuntament per dins. Segons ha explicat l'alcaldessa, de vegades ho explicaran en primera persona els treballadors municipals i altres vegades serà ella mateixa o els regidors, tant els d'aquest govern municipal com els dels altres grups polítics.

És una iniciativa interessant, que molts ajuntaments i governs podrien portar a terme, ja que d'una manera fresca i àgil pot aportar informació a la ciutadania i generar interaccions que cada cop la societat demana. Així mateix, és molt encertat que els regidors de l'oposició o els treballadors municipals també hi puguin intervenir.



Ara el repte és que no es converteixi ni en una eina de propaganda ni en un espai més de confrontació política estèril. Seria bo un codi ètic de funcionament, i un pacte entre tots els que hi han d'intervenir, cosa que no sembla que vagi per aquí, ja que una cosa és que tinguin previst informar l'oposició i oferir-los la participació i l'altra que realment vulguin involucrar-hi tothom i generar-hi un estil positiu.

També seria rellevant, per a evitar el to propagandístic, que sigui el lloc on rendir comptes, en positiu i negatiu, on explicar amb honestedat allò que no funciona, o els fracassos i incompliments. Sense por. Seria el lloc on poder explicar un possible incompliment del Codi ètic, justificant el per què i disculpant-se amb valentia, si s'escau. A veure si en són capaços; tant de bo. I que els treballadors també puguin explicar coses de dins, ja que la transparència necessita molt més que un portar oficial amb dades obligatòries sovint fredes i asèptiques.

Cal dir que la iniciativa ha estat un bon replantejament a partir d'una sortida dubtosa, quan es va originar la polèmica pel web Versió Original, nascuda per contrarestar informacions falses o manipulades oferint la informació original.