12.2.15

Canyelles va intervenir a la Jornada per fomentar el creixement empresarial

Divendres va tenir lloc la I Jornada sobre mesures per fomentar les bones pràctiques i el creixement empresarial a la seu del Barcelona Growth Center (Edifici MediaTIC), organitzada per l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) i l'Ajuntament de Barcelona.

Oriol Amat va intervenir com a president de l’ACCID, Maria Petra Sáiz com a presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local, i Sònia Recasens i Antoni Vives, en nom de l'Ajuntament de Barcelona, van ressaltar la fortalesa econòmica i els processos de transformació urbana de la ciutat.

Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social, va prendre part en el taller sobre Bones pràctiques en gestió pública que contribueixen al creixement empresarial, juntament amb Jordi Joly, de l'Ajuntament de Barcelona, i Josep Viñas, de la UdG, i Ramon Aymerich, de la Vanguardia, com a moderador.
La intervenció de Canyelles va ser per a explicar el sentit empresarial de l'RSE. Va començar descrivint què suposa per a una empresa o organització gestionar la responsabilitat social, tot fent notar que no sols ha de formar part de l'ADN sinó que ha d'estar integrada en la gestió empresarial. Va posar èmfasi en la necessitat que les organitzacions socials i públiques també integrin la gestió de l'RS. Per Canyelles, es fa necessari construir un territori socialment responsable com a infraestructura necessària per a assegurar que l'RS de cada organització tingui un retorn agregat significatiu per a la societat.

Canyelles és promotor de Responsabilitat Global, soci-consultor de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, i coordinador de la Comissió de Responsabilitat Social de l'ACCID, i consultor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En la seva activitat com a consultor i assessor, fa anys que presta el seu servei tant a gran empresa com a pimes, així com a organismes públics i no lucratius. Actualment, amb la creació de l'empresa Vector 5, ha augmentat la capacitat d'incidència per a poder abordar les necessitats de qualsevol tipus d'organització.




Podeu accedir a les diferents presentacions aquí:

10-02-2015 Bones pràctiques en gestió pública que contribueixen al creixement empresarial Josep Viñas

10-02-2015 Experiències d'acceleració del creixement empresarial Susanna Tintoré

10-02-2015 La col·laboració públic-privada a l'Ajuntament de Barcelona Constantí Serrallonga

10-02-2015 La col·laboració público-privada. Gestió i Control Maria Petra Sáiz

10-02-2015 La col·laboració públicoprivada com a estratègia de gestió pública i creixement empresarial Mònica Reig

10-02-2015 Programa "Axelera" 2013-14 Elena Casas

10-02-2015 Responsabilitat Social: Una manera de fer negocis, créixer i desenvolupar-se Josep M. Canyelles

10-02-2015 Una historia de pasión por las flores Luís Pardo