8.9.14

Vilanova tanca la campanya "Vine a enviar un missatge al món"

  • Ahir vaig participar en la realització del darrer mural dirigit als principals líders mundials en la campanya d'aquest estiu de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).
  • L'acte va tenir lloc a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, coorganitzat per les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf.
  • S'han desplegat dues lones de 15X30 metres cadascuna, una de les quals anava dirigida al president del Canadà, Stephen Harper. 


Aquest diumenge a Vilanova i la Geltrú s'ha desplegat el desè i darrer dels murals d'aquest estiu dirigits a personalitats destacades del panorama internacional.
Sota el missatge "Mr Prime Minister, Catalans vote freedom #9N2014", prop d'un miler de persones s'han adreçat al primer ministre del Canadà, Stephen Harper, per fer-lo coneixedor del procés que està vivint Catalunya els darrers temps.


Situats a la platja de Ribes Roges, i sota un sol de justicia, s'ha fet sentir la voluntat de votar el proper 9 de novembre, defensant el dret intrínsec de tots els pobles a poder decidir el seu futur.

Simultàniament al mural, s'ha construit un V humana a la sorra i una altra a la platja del Far amb barques. Tot seguit s'han escoltat els parlaments del Francesc Marc Álvaro, periodista i membre d'Òmnium Cultural, de Jaume Marfany, vicepresident de l'ANC i de Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i membre de l'AMI. L'acte ha estat conduït pel periodista Jordi Eroles.

Mitjans comunicatius del Pais Basc (ETB) i la cadena Franco-Alemana Association Relative à la Télévision Européenne (ARTE), s'han interessat per l'acte.

L'onze de setembre, el mural es traslladarà a la gran V de Barcelona entre els trams 1 i 10 de la Diagonal, juntament amb els altres 9 que s'han realitzat durant tot l'estiu.



És clar que el missatge va arribant arreu del món, molt especialment als països anglosaxons, més proclius a mostrar sensibilitat per les causes democràtiques. Un nou exemple, l'anàlisi a OpenDemocracy: Post-independence in Scotland, Catalonia and the Basque Country: city-regional small nations beyond nation-states