1.7.14

Els inversors diuen que les empreses del Regne Unit que paguin un salari digne poden augmentar 'la longevitat i productivitat'


Vet aquí una idea 'revolucionària': pagar prou a la gent per viure còmodament els motiva no només a treballar més dur, sinó a quedar-s'hi més temps.

En una carta publicada al Financial Times a final del 2013,  inversors locals d'autoritats, sindicats i organitzacions socials deien que volien invertir en empreses que se centressin en la longevitat i la productivitat de les seves operacions comercials:
Volem invertir en el salari digne
Senyor, en tant que inversors a llarg termini, aquesta setmana fem una crida a les empreses cotitzades del Regne Unit perquè integrin la sostenibilitat social en els seus negocis mitjançant el pagament del salari digne als empleats i al personal contractat. Desitgem que s'inverteixi en empreses que se centrin en la longevitat i la productivitat de les seves operacions comercials. Existeix considerable evidència que pagar un salari digne ajuda a aconseguir aquests objectius: més del 80 per cent de les empreses amb salaris dignes diuen que ha millorat la qualitat de treball efectuat pel personal, amb la disminució de l'absentisme més d'un 20 per cent i altres impactes importants en la qualitat dels nous reclutes i en les taxes de retenció.

Aplaudim el creixent nombre d'ocupadors al Regne Unit amb salaris dignes acreditats i instem més consells d'empreses cotitzades a debatre l'oportunitat de sumar-s'hi.

"Tot i comunicar grans beneficis i pagar als executius uns bonus elevadíssims, moltes grans empreses de l'índex FTSE 100 encara no paguen al seu personal prou per viure", va dir Catherine Howarth, directora executiva de ShareAction, una organització social que lluita per la inversió responsable. "Un salari digne significa que les persones poden permetre's aliments, calefacció i un lloc segur per viure. Amb el cost de la vida augmentant i moltes més famílies treballadores passant dificultats, aquest ja no és un problema que les empreses puguin ignorar ".

La carta segueix un nou projecte engegat per ShareAction per donar als estalviadors una veu per demanar a les empreses del Regne Unit que paguin el salari digne als seus empleats. La iniciativa va ser llançada durant la Setmana Nacional de Salari Vital, i va donar a milers d'estalviadors i inversors l'oportunitat d'enviar correus electrònics al seu fons de pensions instant-los a donar suport al pagament de salaris dignes per part de les 100 empreses del FTSE.
  • El salari digne és un punt de referència informal considerat com a salari pel qual els treballadors poden satisfer el cost de la vida, diu ShareAction. L'organització afirma que si les companyies acceptessin les propostes dels estalviadors, milers de famílies del Regne Unit podrien sortir de la pobresa.
  • Unity Trust, que aquest any es va convertir en el primer banc amb salari digne acreditat al Regne Unit, ha anunciat aquesta setmana que el banc reduiria les comissions dels préstecs en un 50 per cent a les empreses que accedissin a pagar el salari digne.
  • A principis d'aquest any, la companyia auditora KPMG va donar a conèixer un informe en què afirmava que a un de cada cinc treballadors del Regne Unit se'l pagava menys que el salari digne. La companyia també va donar a conèixer la investigació que deia que invertir en les condicions de treball pot millorar els marges de beneficis i augmentar l'avantatge competitiu.
Basat en Investors Tell UK Firms Paying Living Wage Can Increase ‘Longevity and Productivity’