21.7.14

"Desmuntant Leonardo": el documental

Us proposo aquesta entrevista que avui han fet als autors de "Desmuntant Leonardo": el documental a El matí de Catalunya Ràdio.

Fa temps que m'interessa la investigació sobre l'origen del geni italià, en la mesura que la foscor de la seva biografia i els indicis que han anat apareixent a partir de relacionar les dades, posen damunt la taula una nova gran falsificació de la història. Algunes universitats, alguns investigadors, s'han cregut el que explica la història oficial de manera acrítica i els mètode d'estudi no ha estat prou científic per posar en dubte els relats que tenen una credibilitat dubtosa per sentit comú més enllà que sempre s'hagi explicat així. 

"Desmuntant Leonardo" és un documental dirigit per Dani de la Orden i Marc Pujolar, que, basant-se en les investigacions de l'historiador Jordi Bilbeny, qüestionen la biografia oficial de Leonardo da Vinci. En parlem amb Jordi Bilbeny, historiador i guionista del documental; Albert Codinas, president de l'Institut Nova Història, i Pilar Montoliu, productora de cinema.



N'he parlat anteriorment a: