22.6.14

Consulta ciutadana europea sobre consum sostenible


Eurovisions ciutadanes sobre consum sostenible és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) dins del projecte europeu Parliaments and Civil Society in Technology Assessment (PACITA), finançat per la Unió Europea, i amb la participació de 14 socis de diferents nacions europees. PACITA és un projecte destinat a augmentar la capacitat i millorar les bases institucionals per a una formulació de polítiques basada en el coneixement sobre temes d’impacte social a partir dels avenços cientificotecnològics, mitjançant pràctiques d’assessorament tecnològic a parlaments (sigles PTA en anglès).

Participació


La consulta ciutadana sobre consum sostenible tractarà aquests dilemes durant una trobada presencial de 100 persones majors d’edat el proper dissabte 25 d’octubre de 2014 de 9 a 16 hores. Aquests 100 ciutadans rebran informació prèvia i durant la jornada respondran un qüestionari comú a totes les nacions participants (Catalunya, Països Baixos, Àustria, Bulgària, Portugal, Lituània, República
Txeca, Irlanda i Valònia).

Aquests ciutadans no són especialistes en consum sostenible, sinò que donaran les seves visions particulars sobre un tema relacionat amb importants reptes de futur com ara l’escalfament global, recursos energètics, aigua i alimentació i la salut pública.
    • Com hauríem d’enfocar el tema els polítics?
    • Quina estratègia cal aplicar a nivell europeu?
    • Dóna’ns la teva opinió i la farem arribar als nostres representants polítics.
El consum sostenible
Tot i la seva importància, sembla que no hi ha una actitud clara cap a la implantació de mesures polítiques eficients a favor d’un consum més sostenible, ja que afecta valors i objectius que poden entrar en confrontació, com ara els del consum propi del lliure mercat i els de la sostenibilitat i igualtat a llarg termini. Aquesta confrontació afecta la majoria dels consumidors.

Resultats

Els 100 ciutadans participants rebran informació prèvia i durant la jornada i respondran un qüestionari comú a totes les nacions participants.
Els resultats permetran fer una comparativa europea que serà lliurada als respectius representants dels parlaments. L'FCRi coordina la consulta a Catalunya.



FORMULARI D’INSCRIPCIÓ:
http://www.fundaciorecerca.cat/projectes/pacita/consultaciutadana
Data límit d’inscripció 30 de juny de 2014
Més informació: belen.lopez@fundaciorecerca.cat
Pots baixar el fullet de la consulta ciutadana aquí.