18.5.14

[EUROPA PRESS] Respon.cat comença a caminar amb 33 empreses i la previsió d'arribar a les 200

BARCELONA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

   La iniciativa empresarial Respon.cat, impulsada pel Consell general de Cambres de Catalunya per convertir-se en un centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i ser un actor internacional de prestigi, ha realitzat la seva primera assemblea amb 33 empreses i la previsió d'arribar a les 200.

   Segons ha informat aquest diumenge la Cambra de Comerç de Barcelona en un comunicat, la iniciativa ha nascut com un programa dins del Consell però d'aquí a començament del 2015 passarà a ser una associació d'empreses, "amb un horitzó a llarg termini de poder agrupar les 100 o 200 empreses més compromeses amb la societat".

   "El factor sorpresa ha estat el gran interès de les petites i mitjanes empreses", que suposen el 61% dels integrants, el que l'entitat ha valorat com el gran sentit del compromís de les pimes catalanes, a més de referir-se a l'interès creixent que mostren el sector públic i no lucratiu en la gestió de la responsabilitat social corporativa (RSE) --el programa també té empreses públiques, cooperatives i fundacions--.

   L'assemblea ha ratificat com a integrants del Grup Motor, l'òrgan executiu, a Josep Santacreu (DKV), Josep Maria Lloreda (KH Lloreda), Xavier Carbonell (Mango), David Cos (Grup Clade), Ignasi Fainé (Agbar), Joan Pinyol (Psikered), Narcís Bosch (Consell de Cambres) i Josep Maria Canyelles (coordinador), i també es constituiran diferents grups de treball per desenvolupar algunes de les línies de treball.

   S'han aprovat mesures del pla d'acció, que en alguns casos es faran en conveni amb la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i altres agents, i que preveuen seminaris tècnics per innovar o desenvolupar nous enfocaments; fòrums directius que abordaran matèries com la responsabilitat fiscal i la reforma horària, i l'impuls d'espais de col·laboració entre empreses i societat, entre d'altres.
   També es reconeixeran bones pràctiques empresarials en RSE, divulgant casos amb un acte de reconeixement a companyies, i s'emprendran iniciatives de formació, incloent un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per promoure un màster en RSE.

   Alhora, s'està preparant amb vista al 2015 un programa per capacitar a directius de les pimes catalanes amb sessions en grups i suport, amb la finalitat de donar continuïtat a programes de referència empresos des del Consell els últims anys, com RSE.Pime, tRanSparÈncia.

http://www.europapress.cat/economia/noticia-responcat-comenca-caminar-amb-33-empreses-previsio-darribar-les-200-20140518123318.html