27.2.14

Es presenta la iniciativa respon.cat a Atenes davant els participants a COGITA

  • Ahir dimecres es va presentar la iniciativa respon.cat a Atenes (Grècia) en una jornada del projecte europeu COGITA, davant dels tretze territoris participants.
  • La iniciativa catalana respon.cat és en aquest moment la més destacada de totes les que s'han originat per part dels territoris europeus participants. 

Catalunya participa en el projecte europeu COGITA per mitjà del Consell de Cambres de Comerç, i pretén impulsar la responsabilitat social de les empreses per mitjà de les polítiques públiques i els agents empresarials.

COGITA va iniciar els seus treballs al 2012 i alguns països s'han mostrat interessats per adaptar alguns projectes que s'han fet a Catalunya per a fomentar la incoporació de les pimes a la gestió de la responsabilitat social. L'any passat Catalunya va aportar-hi tres bones pràctiques de referència, els programes RSE.Pime, tRanSparÈncia i Gestió Rural Sostenible, i algunes estan sent transferides a altres països.

Aquesta setmana s'han reunit a Atenes (Grècia) els representants dels tretze territoris participants, i alguns ja han manifestat que estan treballant per transferir-hi el programa tRanSparÈncia, que en el seu dia fou pioner a nivell mundial, sota el lideratge del Consell de Cambres, el suport de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i el suport tècnic de Global Reporting Initiative.

En el marc d'aquesta jornada, Albert Huerta, representant català, va presentar els progressos que s'han fet a Catalunya en l'estratègia de desenvolupament de l'RSE, i específicament va donar a conèixer que ja s'havia posat en marxa la iniciativa empresarial respon.cat, que va ser presentada públicament la setmana passada amb l'objectiu d'implicar les empreses més compromeses amb la societat i promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de l'RSE a Catalunya.

Huerta va explicar que respon.cat es va presentar com un projecte de país en un moment en què cal repensar com fer empresa en el segle XXI, i que pretén esdevenir el centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria. Així mateix, també va transmetre la voluntat expressada de doblar en els propers quatre anys el nombre d'empreses que gestionen l'RSE a Catalunya.



Altres entrades sobre COGITA / Otras entradas sobre COGITA / Other posts on COGITA

14.11.13 Uns dies a Lituània, per feina però amb el correlat de la Via Bàltica
15.10.13 Es presenta la Innovació Social de l'Ajuntament de Barcelona en una trobada del programa europeu COGITA
15.9.13 [ca] Sessió sobre RSA a l'Ajuntament de Buenos Aires / [es] Sesión sobre RSA en el Ayuntamiento de Buenos Aires
17.10.12 [ca][es][en] COGITA Meeting in Cyprus
30.5.12 Newsletter especial programa COGITA
23.9.12 El govern de la Generalitat vol convertir l'RSE en un “projecte de país” i implicar-hi totes les administracions
13.9.12 Reflexió sobre la Responsabilitat Social a l’Administració Pública, en una jornada al Castell de Miravet
14.6.12 Jornada de Contractació Pública Responsable
24.5.12 [ca] Es posa en marxa el programa europeu COGITA de foment de l'RSE amb la participació de Catalunya. Programa COGITA - Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient a través de polítiques públiques / [es] 24.5.12 Se pone en marcha el programa europeo Cogita de fomento de la RSE con la participación de Cataluña Programa COGITA - Responsabilidad Social Corporativa y Medio Ambiente a través de políticas públicas