8.10.13

Cerimònia de lliurament dels I Premis de Turisme Responsable de Catalunya #RTD7

  • Els Premis reconeixen les bones pràctiques de la indústria turística catalana i guardonen empreses o administracions que aposten per una gestió responsable del turisme.
  • Les empreses guardonades han estat nominades pels mateixos viatgers, o pels seus col·legues de la indústria turística catalana.
  • L'acte de lliurament, celebrat a la Torre Agbar , s'emmarca en la celebració de la 7a Conferència Internacional sobre Turisme Responsable en Destinacions que ha tingut lloc a Barcelona.


logo_colours Barcelona, ​​4 octubre de 2013. La Torre Agbar de Barcelona ha acollit la cerimònia de lliurament dels 1s Premis de Turisme Responsable de Catalunya amb els quals es reconeixen les bones pràctiques de la indústria turística catalana. El lliurament d'aquests premis s'emmarca en la celebració de la 7a Conferència sobre Turisme Responsable en Destinacions, a Barcelona .En un acte presentat per l'escriptora Asha Miró i l'arquitecta Benedetta Tagliabue, vuit empreses o administracions han recollit els seus guardons, que reconeixen i distingeixen la seva aposta per una gestió responsable de la destinació.Totes les organitzacions o empreses guanyadores i finalistes han estat nominades directament pels viatgers, o per altres empreses turístiques catalanes, de manera que els premis tenen el seu origen directament en l'usuari o en la indústria. Més de 200 persones han realitzat la seva nominació i finalment han competit un centenar d'empreses i organitzacions de tot el territori català. Un cop recollides les nominacions, un jurat especialitzat ha decidit els finalistes, guanyadors i mencions especials valorant la seva aportació a la gestió responsable del turisme.Els premiats han estat:

- Millor allotjament petit (atorgat a un allotjament de menys de 24 llits que demostra que un petit negoci pot aconseguir exercir les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local): CASA LEONARDO, per la seva aposta per l'activitat econòmica a l'Alta Ribagorça i el Pallars, i en reconeixement a la seva llarga trajectòria de gestió responsable del turisme.


- Millor allotjament gran (atorgat a un allotjament igual o major a 24 llits que demostra l'impacte positiu que un negoci pot tenir en la destinació quan exerceix les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local): L'AVENC, per la seva aposta per la sostenibilitat ecològica i per la biodiversitat, per la seva política de proveïdors i productes de proximitat i per la seva participació en la comunitat.


- Millor contribució a l'economia local (atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l'economia local i la millora del benestar de la població de la destinació): EL CINQUÈ LLAC, per la seva aposta per la revalorització del patrimoni local tangible i intangible que genera cohesió en el territori i per la promoció de la sostenibilitat ecològica en el transport (Slow Travel).


- Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu (atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l'origen social): INOUT HOSTEL, pel seu esforç continuat d'inclusió social amb persones amb discapacitats psíquiques i físiques (97% del seu personal).


- Millor proveïdor de excursions responsables (atorgat a un proveïdor d'excursió que educa i inspira als viatgers a través de l'enfocament responsable dels seus productes): TARANNÀ CLUB DE VIATGES, pel seu recorregut i solvència històrica al acostar els viatges responsables al públic, i per la seva estratègia anual d'RSE.


- Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme (atorgat a una destinació de turisme, un patrimoni de la humanitat, un grup , una iniciativa o una atracció que empra el turisme per promoure i protegir eficaçment el patrimoni cultural): ASSOCIACIÓ OPEN HOUSE BARCELONA, per fer accessible a la població els recursos patrimonials arquitectònics privats i utilitzar els arquitectes com a guies per acostar edificis emblemàtics als ciutadans.


- Millor gestió del patrimoni natural i de la protecció del medi ambient a través del turisme (atorgat a una organització, iniciativa o àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i/o conservació de l'hàbitat): MÓN NATURA DELTA DE EBRE (Fundació Catalunya - la Pedrera), per la seva aposta per la reducció de l'impacte en el medi ambient i per la seva implicació en empreses locals.


- Millor iniciativa de turisme responsable (atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l'empresa de viatges i el turisme, i en conseqüència també realitza una contribució positiva a la vida, al patrimoni cultural local i/o al medi ambient): CREATIVE TOURISM NETWORK, per la seva innovació en vincular les arts creatives amb el turisme, i la recerca del desenvolupament dels trets distintius locals. 


Així mateix, han rebut una menció especial: Hotel L'Algadir del Delta, Hotel Princess Barcelona, Hotel Empúries, Cal Pastor, Vol de Coloms, la Pedrera, Pirineu Emoció, Sortirambnens, Museu de la Colònia Vidal de Puig - Reig, i el programa "El parc a taula" de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.