31.3.13

Activitat duta a terme a la comarca del Garraf

Presentem un recull de l'activitat duta a terme a Vilanova i la Geltrú, Sitges i la comarca del Garraf


3.2.15 Hem col·laborat en el Pla Estratègic d'Activitat Econòmica de Vilanova i la Geltrú

Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social, ha estat convidat a participar avui en l'elaboració del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica (PEAE) de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. L'Ajuntament de la ciutat i l'Associació d'Empresaris del Penedès Garraf (ADEG) lideren aquest procés. La sessió de treball, integrat per cinc persones més l'equip tècnic, ha estat sobre l'eix estratègic de "Ciutat Acollidora" i, de manera precisa, amb l'àmbit del "Compromís i la responsabilitat amb l'entorn". Una de les línies de reflexió i propostes de Canyelles ha estat en referència al desenvolupament de Vilanova i la Geltrú com un Territori Socialment Responsable, aprofitant el fet que l'Ajuntament és un dels que a Catalunya ha començat a gestionar la pròpia Responsabilitat Social (RSA) amb més determinació, i de l'experiència del projecte Destinació Turística Responsable portat a terme al 2013. 


14.5.14 Vilanova i la Geltrú va cloure la jornada sobre Territori Socialment Responsable
  • Sis empreses de la ciutat van explicar les seves experiències en Responsabilitat Social Corporativa 
  • La Sala d'Art Contemporani de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú va acollir la jornada "Caminant cap a un Territori Socialment Responsable (TSR)", dins el la cloenda del Projecte de Destinació Turística Responsable.
L'acte va ser obert per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Josep Maria Canyelles va explicar el projecte desenvolupat. Les empreses participants van traslladar les seves experiències. Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya va parlar del "Present i futur de la RSE al nostre país", mentre que Ferran Civil, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, i president de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic local, dissertà sobre el "Pla de treball entorn la RSE a la Diputació de Barcelona." VÍDEO:







 [es] Vilanova i la Geltrú cerró la jornada sobre Territorio Socialmente Responsable

2013 Direcció del projecte Vilanova i la Geltrú, Destinació Turística Socialment Responsable (TSR Turisme Eix Diagonal i Gran Penedès), liderat per la Fundació ProPenedès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i altres, i la direcció tècnica de Vector 5, Excel·lència i Sostenibilitat.

20-3-13 Reunió amb els agents econòmics del territori per a mostrar i dialogar sobre el projecte: Vilanova i la Geltrú, pla pilot per a ser una Destinació Turística Socialment Responsable
18-4-13 Curs de formació sobre RSE per a empreses dels subsectors relacionats amb el turisme del territori: Jornada sobre Destinació Turística Socialment Responsable a Vilanova i la Geltrú

23.04.13 Formació directiva per a pimes al Penedès - Garraf 
23.1.13 Piqué, convidat als dinars de l'ADEG: "no crearem ocupació fins al 2017" 
Avui he assistit al dinar - col·loqui amb Josep Piqué, president de Vueling i exministre d'Afers Exteriors, organitzat per ADEG, l'Associació d'Empresaris de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf.





10.1.12 Presentació del sentit de l'RSE al govern de Vilanova i la Geltrú 
Aquest matí he fet una presentació sobre el sentit de la Responsabilitat Social de les Empreses i de les Administracions a la Junta de Govern local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa i la resta de l'equip de govern volen desenvolupar el compromís amb aquest enfocament de gestió, i ho volen fer aplicant-ho al mateix Ajuntament.

19.7.12 Ponent a la 22a edició del Fòrum de l’Auditor Professional. El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya organitza el Fòrum de l'Auditor el juliol  a Sitges.
Edicions anteriors:
1.7.11 Entitats no lucratives. Noves eines per a la rendició de comptes  //  Entidades no lucrativas. Nuevas herramientas para la rendición de cuentas

14.7.10 Fòrum de l'auditor professional · Sitges 2010 
[ca] Els dies 1 i 2 de juliol va tenir lloc a Sitges el 20è Fòrum de l'auditor professional, amb el lema de "Per un control eficaç, l’auditoria és la resposta", dins el qual, tal com vam informar hi ha haver una taula rodona "Auditoria, transparència i RS" on va intervenir Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global al costat d'altres experts.   Vegeu el vídeo reportatge

[es] Los días 1 y 2 de julio tuvo lugar en Sitges el 20 Foro del auditor profesional, con el lema de "Por un control eficaz, la auditoría es la respuesta", en el que, tal como informamos hubo una mesa redonda "Auditoría, transparencia y RS" donde intervino Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global junto a otros expertos. Ver el vídeo reportaje

 


24.11.11 Conferència sobre RSE i curs online d'RSE per a microempreses del Garraf. Node Garraf, l'agència de desenvolupament del Consell Comarcal del Garraf, ha programat un curs online de Responsabilitat Social adreçat a micropimes i pimes.Aquest proper 24 de novembre es farà una sessió presencial i tot seguit el curs continuarà pel web.


14.7.11 Mayor Zaragoza: 'La diferència entre evolució i revolució és la R de responsabilitat'Aquesta tarda hem pogut estar a Vilanova i la Geltrú amb Federico Mayor Zaragoza, polític i diplomàtic català que fou Director General de la UNESCO entre 1987 i 1999. Membre homorari del Club de Roma, actualment és Co-President del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança de Civilitzacions.






19.2.11 Canyelles intervé al curs "Any Europeu del Voluntariat". Aquest divendres 18 de febrer, Josep Maria Canyelles va fer una sessió titulada “El voluntariat una manera de ser responsables socialment”. La sessió s'emmarcava en el Curs "Any Europeu del Voluntariat" (Tríptic en PDF), dirigit per Joaquim Millan, que forma part del Campus Universitari de la Mediterrània, i va tenir lloc a l'Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.


7.11.10 Recull de les fitxes de bones pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial La Diputació de Barcelona ha publicat un llibre amb el recull de les fitxes de bones pràctiques que es van elaborar en el marc del projecte RESSORT. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, va elaborar 11 d'aquestes 36 fitxes, de les quals tres corresponen a la comarca del Garraf:





Foto Roset31.10.10 [ca] Responsabilitat social en establiments detallistes. L'Observatori del Comerç de la Generalitat de Catalunya publica casos de bones pràctiques d'RSE en el sector detallista. Les bones pràctiques i l'estudi han estat elaborats per Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global. Entre els casos hi ha un establiment vilanoví: Roset


Foto Roset31.10.10 [es] Responsabilidad social en establecimientos minoristas. El Observatori del Comerç de la Generalitat de Catalunya publica casos de buenas prácticas de RSE en el sector minorista. Las buenas prácticas y el estudio han sido elaborados por Josep Maria Canyelles, experto en RSE y promotor de Responsabilitat Global. Entre los casos hay un establecimiento vilanoví: Roset


8.6.10 [ca] Entrevista al programa Gent d'empresa. Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, ha estat entrevistat per parlar sobre Responsabilitat Social de les Empreses en el programa Gent d'empresa. Aquest programa l'emet Canal Blau TV i Maricel TV, les televisions de Vilanova i la Geltrú i Sitges respectivament, i s'elabora amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt i Baix Penedès (www.adeg.cat).


8.6.10 [es] Entrevista en el programa "Gent d'empresa" Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, ha sido entrevistado para hablar sobre Responsabilidad Social de las Empresas en el programa Gent d'empresa. Este programa lo emite Canal Blau TV y Maricel TV, las televisiones de Vilanova i la Geltrú y Sitges respectivamente, y se elabora con la colaboración de la Asociación de Empresarios del Garraf, Alt y Baix Penedès (www.adeg.cat).
 
19.4.10 Curs La Dimensió Social Europea per sortir d’una Crisi Global. Josep Maria Canyelles hi parlarà sobre RSE dins el model europeu. L’objectiu del curs és proporcionar coneixements i elements pel debat i la reflexió. La Unió Europea és una de les regions més riques del món, i no obstant això, el 17% dels europeus no tenen els recursos necessaris per cobrir les seves necessitats bàsiques.



19.1.08 Fitxa de bones pràctiques d'RSE de les petites empreses
Entre les empreses petites que Responsabilitat Global ha estudiat i n'ha fet una fitxa de Bona Pràctica (en aquest cas per al projecte Ressort) hi ha l'Escola de Música Freqüències, que ara estrenen pàgina web, on han volgut destacar aquesta voluntat d'orientació a l'RSE.Vegeu fitxa de Bona Pràctica: Freqüencies: incorporar els valors UNESCO com a filosofia de l'escola de música

2008-09 Assessorament en RSA a l'Ajuntament de Sitges
Mitjançant un acord de col·laboració amb l'ANUE i el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha procedit a fer un assessorament a l'ajuntament, una diagnosi i propostes de millora en la gestió de la pròpia responsabilitat social corporativa.


23.11.07 [ca] Laboratori RSE amb empresariat local. L'RSE pren cos en territoris diversos. Ahir vam poder intervenir en dues trobades d'empresaris i empresaries de dos territoris. Al matí tenia lloc un laboratori d'RSE a Vilanova i la Geltrú i a la tarda una conferència sobre RSE i Acció Social de l'Empresa que va tenir lloc a Lleida.

23.11.07 [es] Laboratorio RSE con empresariado local. La RSE toma cuerpo en territorios diversos. Ayer pudimos intervenir en dos encuentros de empresarios y empresarias de dos territorios. Por la mañana tenía lugar un laboratorio de RSE en Vilanova i la Geltrú y por la tarde una conferencia sobre RSE y Acción Social de la Empresa que tuvo lugar en Lleida.


11.7.07 Es presenta el tercer volum de les Micropublicacions adreçades a les empreses de VNG
Foto: Tomàs Àlvaro, tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i Josep Maria Canyelles, autor de la micropublicació, en l'acte d'inauguració de la Jornada que ha tingut lloc al Museu Víctor Balaguer.
Bones pràctiques en pimes a la Jornada RSE de Vilanova i la Geltrú


6.7.07 Newsletter Acte RSE Vilanova i la Geltrú. Podeu entrar al newsletter especial d'informació de l'acte de Responsabilitat Social que es farà a Vilanova i la Geltrú dimecres 11 de juliol. Entrar al newsletter










29.5.07 Publicació "La Responsabilitat Social de la Pime". L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha editat una publicació destinada a promoure la Responsabilitat Social entre les petites i mitjanes empreses del territori. El document ha estat elaborat per Josep Maria Canyelles i ha estat publicat dins la col·lecció anomenada "Micropublicacions d'utilitat per als empresaris".
2.7.07 Acte a Vilanova i la Geltrú. La Regidoria de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de la ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú edita la col·lecció amb la intenció d'oferir un material bibliogràfic de temes claus útils als empresaris.



8.5.07 Es presenta el Manifest de Sitges 'per uns Territoris Socialment Responsables'. S'han donat a conèixer les conclusions, reflexions i propostes del seminari collaboratio i el Manifest de Sitges 'per uns Territoris Socialment Responsables.
17.5.07 Agraïment als participants al Seminari 'collaboratio' per uns TSR. Responsabilitat Global i l'Associació per a les Nacions Unides expressen el seu agraïment...

7.5.07 Seminari collaboratio. El seminari va congregar 60 persones procedents d'organitzacions molt diverses. Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda, Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, i Jordi Baijet, alcalde de Sitges, varen donar la benvinguda. Josep Maria Canyelles va fer desenvolupar una proposta sobre el Marc Conceptual dels Territoris Socialment Responsables, per tal d'emmarcar el treball posterior i fonamentar el desenvolupament de TSR.  Entre els participants hi havia empreses grans, mtjanes i petites, entitats socials, ajuntaments, altres administracions, universitats, sindicats, xarxes, entitats financeres, associacions empresarials... El marc del Palau Maricel va ser escollit intencionadament com a espai singular on fer néixer la iniciativa collaboratio.




19.3.07 Seminari sobre Territoris Socialment Responsables. 50 persones vinculades a organitzacions diverses ens trobarem al Palau Maricel de Sitges per parlar de Territoris Socialment Responsables, el concepte, el sentit, l’oportunitat, els indicadors, el potencial, els interessos mutus...



Oct-03 Jornades Territorials de Presentació de la Xarxa Associativa i de Voluntariat de Catalunya, xarxanet.org. Josep Maria Canyelles, gerent de l'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL) presenta xarxanet.org a la comarca del Garraf (Foment Vilanoví de Vilanova i La Geltrú).  I presentació a la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú.


1993-2003: Diverses xerrades i actes institucionals a càrrec de Josep Maria Canyelles, gerent de l'Institut Català del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya (INCAVOL) com per exemple:

02-04-03 Roda de Prema sobre l'Impost de Societats OBF de Vilanova i la Geltrú.
03-04-03 Entrevista Radio Ser Penedès - Vilanova i la Geltrú sobre Impost de Societats
09-04-03 Sessió Monogràfica sobre l'Impost de Societats Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú 

Article Les entitats petites no han de presentar impost de societats. Diari de Vilanova, 2003
24-04-03 Entrevista Diari de Vilanova sobre el Pla de Formació del Voluntariat
05-06-03 Lliurament de diplomes a l'Associació COMPEX Vilanova i la Geltrú 

nov-03 Estand de Xarxanet - Incavol a Vilanova i la Geltrú (foto)
10-03-02 Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. XXIV Assemblea General Ordinària. Sitges
15-02-02 Visita a Voluntaris de Sant Camil St. Pere de Ribes


26-01-02 Visita a l'Associació Compex Vilanova i la Geltrú
25-04-02 Acte Centenari de la Creu Roja Vilanova
04-06-02 Presentació 2n Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat. Vilanova i la Geltrú
05-06-02 Fi de curs. COMPEX . Vilanova i la Geltrú
06-07-02 Presentació Curs Nova Cultura Organitzativa. Vilanova i la Geltrú
20-09-02 Cloenda Curs Habilitats Socials. Campus Universitari de la Mediterrània. UPC. Vilanova i la Geltrú
23-09-02 Inauguració Curs Voluntariat Ambiental. Campus Universitari de la Mediterrània. UPC. Vilanova i la Geltrú
29-11-02 Presentació Revista 25è Aniversari. AV la Geltrú. Vilanova i la Geltrú



Regidor de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú:
  • Mandat 1995-1999: membre del govern, com a regidor de Plans Integrals (Joventut, Gent gran, Igualtat, Normalització lingüística, i Associacionisme i Voluntariat)
  • Mandat 1999-: a l'oposició. Paraules que vaig pronunciar en el Ple municipal, en sessió de 18 de setembre de 2000, explicant els motius de la renúncia al càrrec electe de regidor: Renúncia al càrrec
  • 3.7.00 Moció per a la millora de la imatge social de les multes locals de trànsit, presentada en la sessió del 3 de juliol del 2000 

23-27 de juliol del 1996 La 1a edició de l'Escola d’Estiu del Voluntariat té lloc a Vilanova i la Geltrú. Es va desenvolupar a les instal·lacions de l'Escola dels Franciscans i altres i va aplegar més de 500 participants.




Codi ètics. Responsabilitat Global ha manifestat que comparteix els següents codis o iniciatives:
Compromís amb el Voluntariat i l'Associacionisme. Josep Maria Canyelles ha format part i forma part de diferents organitzacions locals, entre les quals actualment: 
  • Foment Vilanoví www.fomentvilanovi.cat (soci) 
  • Institut d’Estudis Penedesencs www.iepenedesencs.cat (soci) 
  • Associació ECOL3VNG, Grup Transició Vilanova i projecte Moneda Social (membre des del 2010)
  • Anteriorment ha estat soci d'altre entitats i havia desenvolupat una intensa i compromesa activitat com a voluntari en el camp de l'educació infantil i juvenil en el lleure
  • Òmnium Cultural (president comarcal 2004-05. Foto amb el president nacional Jordi Porta)
Sóc usuari de la moneda local "Turuta":

He publicat diverses reflexions amb continguts del territori:
22.3.13 Ens ha deixat Jesús Rodríguez Suárez
27.1.13 Falten dues setmanes pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú
30.6.08 Criteris diferents respecte al diàleg amb la comunitat
30.9.07 El pintor R.P.Figueres era en realitat una dona, Rosa Pastó F.
16.8.07 [ca] Una aventura d'indianos // [es] Una aventura de "indianos" 
...i moltes altres!

He publicat diversos articles al Diari de Vilanova (algun dia miraré de fer-ne un recull!)