29.7.10

La prohibición de los toros en Catalunya

[ca] La revista especialitzada en RSE ExpokNews, ubicada a Mèxic, publica avui un article de Josep Maria Canyelles sobre la prohibició dels toros a Catalunya. Donat que aquesta prohibició ha provocat un gran interès a nivell internacional i que se n'han fet interpretacions polítiques que poden ser difícils de comprendre des de fora del país, a l'article es defensa que la Iniciativa Legislativa Popular s'ha basat exclusivament en arguments de defensa dels animals i que els temes identitaris han estat la gran preocupació precisament dels defensors de la tauromàquia. Podeu llegir l'article en aquest enllaç.

[es] La revista especializada en RSE ExpokNews, ubicada en México, publica hoy un artículo de Josep Maria Canyelles sobre la prohibición de los toros en Cataluña. Dado que esta prohibición ha provocado un gran interés a nivel internacional y que se han hecho interpretaciones políticas que pueden ser difíciles de comprender desde fuera del país, en el artículo se defiende que la Iniciativa Legislativa Popular se ha basado exclusivamente en argumentos de defensa de los animales y que los temas identitarios han sido la gran preocupación precisamente de los defensores de la tauromaquia. Puede leer el artículo en este enlace.

Premsa/Prensa:
La pell de brau cruix. El PP es proposa esmenar la prohibició del Parlament des del Congrés (El Periódico)
La piel de toro cruje. El PP se propone enmendar la prohibición del Parlament desde el Congreso (El Periódico)

Blocs/Blogs:
Toros no: centrando el debate. Ismael Peña

PD: Ecologistas en Acción arremete contra las administraciones públicas por construir plazas de toros con dinero público


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

Newsletter juliol / julio 2010

[ca] Ja podeu llegir la newsletter de juliol, on us convidem a llegir nous articles i reflexions d'actualitat. A més, aportem totes les jornades que s'estan fent a Catalunya en aquesta primavera de l'RSE. Entreu al newsletter en català: www.collaboratio.net/newsletter/2010/07/29/01

[es] Ya pueden leer la newsletter de Julio, donde les invitamos a leer nuevos artículos y reflexiones de actualidad. Además, aportamos todas las jornadas que se están llevando a cabo en Cataluña en esta primavera de la RSE. Entrar en la newsletter en castellano: www.collaboratio.net/newsletter/2010/07/29/02

28.7.10

Els drets dels animals triomfen: prohibides les corrides de toros

Fet! La prohibició de les curses de braus s'ha esdevingut una realitat a Catalunya després de l'ajustada votació en el Parlament. Aquest és un triomf per als defensors dels animals però també suposa un triomf politic de les ILP, és a dir, les Iniciatives Legislatives Populars, ja que una iniciativa popular avalada per milers de signatures ha aconseguit entrar formalment a la cambra catalana, debatre's en una comissió de treball amb compareixences d'experts, i ser aprovada per la majoria dels representants de poble de Catalunya.

Tenim, doncs, un doble motiu per a alegrar-nos-en. És un triomf de la civilització en un doble sentit: la no acceptació del patiment inútil i el seu espectacle, per una banda, i la democràcia participativa i el compromís de la ciutadania en la cosa pública per l'altra.

El Periódico: El Parlament prohibeix les corrides de toros
Avui: Catalunya prohibeix les corrides de toros a partir del 2012
La Vanguardia: El Parlament de Catalunya aprueba gracias al voto de CiU prohibir las corridas de toros a partir de 2012
Vilaweb: El parlament de Catalunya prohibeix les corregudes de bous
E-notícies: Catalunya prohibeix els toros

Ressò internacional:
BBC: Catalonia orders bullfighting ban
Le Monde: La Catalogne vote l'interdiction des corridas
El País: Cataluña prohíbe los toros
Libération: La Catalogne interdit les corridas
Der Spiegel: Katalonien: Stierkampf verboten
Público: Parlamento da Catalunha acabou hoje com as corridas de toiros
Die Welt: Katalonien verbietet Stierkämpfe
Corriere della Sera: Barcellona ha deciso: vietata la corrida
Los Angeles Times: After heated debate, Catalonia bans bullfighting
Berria: Zezenketak debekatzea erabaki du Kataluniako Legebiltzarrak
TF1: La Catalogne interdit la corrida !
France Soir: La fin des corridas en Catalogne
TSR.ch: La Catalogne interdit les corridas
The Associated Press:  Spanish region says adios to bullfighting
Giornaletismo: Spagna: dal 2012 stop alle corride in Catalogna
Kaosenlared: El parlamento catalán dice NO a los toros. Por la presión de la Plataforma Prou y el apoyo de 180.000 firmas
El Mundo: Cataluña prohíbe los toros
ABC: Cataluña prohíbe los toros
El País: Cataluña prohíbe los toros
La Razón: El Parlamento catalán prohíbe las corridas de toros en Cataluña


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

El Parlament vota avui la possible prohibició de les curses de braus

ILP
El Parlament de Catalunya vota avui dimecres 28 de juliol la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que, si prospera, prohibiria les curses de braus a partir de l’1 de gener de 2012 a Catalunya. Un dia que es pot posar de manifest que és possible la prohibició de la utilització i el matractament dels animals en espectacles. La TV del Parlament us ofereix en directe

Apunts anteriors:
29.12.09 Catalunya afronta el debat sobre la prohibició del patiment dels toros
29.12.09 Cataluña afronta el debate sobre la prohibición del sufrimiento de los toros
10.1.10 Toros sí, gats no! Curiositats de la justícia

Entrevista El Periódico: Leonardo Anselmi, portaveu antitaurí: «El respecte a l'animal figura en la identitat moral de Catalunya»Diumenge, 25 de juliol del 2010

–Catalunya és l'única comunitat espanyola on està prohibit el sacrifici d'animals en gosseres i l'exhibició en aparadors, i Barcelona s'ha replantejat la seva tradició per reconvertir els quioscos d'animals de la Rambla. Això passa perquè el respecte dels animals figura en la identitat moral catalana.

Leonardo Anselmi (Rosario, Argentina, 2-1-1976) va arribar a Barcelona el 2002. Cinc anys després va impulsar la iniciativa legislativa popular (ILP) que ha posat les corrides al peu de la rematada.
–¿Creu que a Catalunya hi ha més sensibilitat pels animals que a la resta d'Espanya?
–Sí. Hi ha llocs on tiren cabres d'un campanar i aquí regalem llibres per Sant Jordi. [...]

Informació publicada en la página 3 de la secció de Tema del día de l'edició impresa del dia 25 de juliol de 2010 VEURE ARXIU (.PDF)

Llegir entrevista al Periódico en català
Leer entrevista en el Periódico en castellano

Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

27.7.10

Govern i agents socials creen el nou portal català de la Responsabilitat Social

Us informem de la publicació del nou portal sobre Responsabilitat Social, www.rscat.cat (www20.gencat.cat/portal/site/rscat), que la Generalitat ha posat en marxa conjuntament amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de Catalunya, en el marc del Consell de Relacions Laborals.

El portal RScat neix amb l’objectiu de construir un espai de referència en el que puguin confluir les principals actuacions i iniciatives, tant públiques com privades, que es porten a terme a Catalunya per al foment de la Responsabilitat Social.

Tothom està convidat a consultar aquest espai en el qual s'hi pot trobar informació sobre les eines i experiències relacionades amb la incorporació de criteris de responsabilitat social en la gestió d’empreses i organitzacions, en les decisions de compra i consum i en la gestió responsable per part de l’administració pública.

Amb l’objectiu que el portal esdevingui referent en temes de responsabilitat social a Catalunya, considerem interessant la incorporació de continguts, experiències i actes del major nombre d’organitzacions possible. En aquest sentit, es posa a disposició una adreça de correu rscat@gencat.cat per tal que s'hi puguin fer arribar les aportacions i suggeriments així com les accions de promoció de la responsabilitat social que s'impulsin per tal que puguin ser incorporades al portal RScat.

Finalment, amb la voluntat de donar la màxima visibilitat al portal RScat, es demana la incorporació en els portals de cadascuna de les entitats, un destacat amb la imatge i l’enllaç al nou portal RScat, podeu trobar la imatge a incorporar en el següent enllaç: Descarrega imatge RScat.



Entitats impulsores




Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

Gobierno y agentes sociales crean el nuevo portal catalán de la Responsabilidad Social

Os informamos de la publicación del nuevo portal sobre Responsabilidad Social, www.rscat.cat (www20.gencat.cat/portal/site/rscat), que la Generalitat ha puesto en marcha conjuntamente con las organizaciones empresariales y sindicales más representativas de Cataluña, en el marco del Consejo de Relaciones Laborales.

El portal RScat nace con el objetivo de construir un espacio de referencia en el que puedan confluir las principales actuaciones e iniciativas, tanto públicas como privadas, que se llevan a cabo en Cataluña para el fomento de la Responsabilidad Social.

Todos están invitados a consultar este espacio en el que se puede encontrar información sobre las herramientas y experiencias relacionadas con la incorporación de criterios de responsabilidad social en la gestión de empresas y organizaciones, en las decisiones de compra y consumo y en la gestión responsable por parte de la administración pública.

Con el objetivo de que el portal se convierta en referente en temas de responsabilidad social en Cataluña, consideramos interesante la incorporación de contenidos, experiencias y actos del mayor número de organizaciones posible. En este sentido, se pone a disposición una dirección de correo rscat@gencat.cat para que se puedan hacer llegar las aportaciones y sugerencias así como las acciones de promoción de la responsabilidad social que se impulsen para que puedan ser incorporados el portal RScat.

Finalmente, con la voluntad de dar la máxima visibilidad al portal RScat, se pide la incorporación en los portales de cada entidad, un destacado con la imagen y el enlace al nuevo portal RScat, puede encontrar la imagen a incorporar en el siguiente enlace:  Descarga imagen RScat.

Entidades impulsoras




Vota'nsVótenos para el Premio Blogs Catalunya. Puede votar los blogs favoritos hasta el 9 de septiembre. Este año, además de votar los blogs, también puede votar cada posteo publicado. Esta valoración (“M’agrada”="Me gusta") incide en el resultado final, ya que cada cinco suponen un voto para el bloque. Clique el icono!

21.7.10

Carta de queixa a l'empresa Cinesa

He enviat una carta de queixa a l'empresa Cinesa. Tal com faig habitualment amb les queixes que comunico a empreses i organitzacions per mancances en la seva responsabilitat social, l'exposo de manera transparent en aquest web, de la mateixa manera que informaré de la resposta que n'obtingui. La carta enviada (en la qual he  esborrat el nom de la persona que em va atendre) és la següent:
Voldria presentar les meves queixes, sense renunciar a d’altres accions, per la manca de respecte que la companyia CINESA va tenir cap a la meva família aquest dilluns 18-07-2010 per a la projecció de les 21’30 a les instal·lacions d’Heron City a Barcelona. [continuar llegint carta
Podeu trobar una reflexió més àmplia sobre la situació del cinema en català en aquest altre apunt: Els inicis del cinema parlat i les legislacions dels règims totalitaris

Nota: podeu trobar la carta a www.collaboratio.net/mm/File/ca/Carta_queixa_Cinesa_Shrek.pdf però també li hem donat una adreça curta http://ves.cat/ahN-

Nota2: Una versió més breu de la carta ha estat publicada en format article a Jornal.cat

PD: l'actitud referent a ocultar la projecció de la versió catalana ja és una tònica habitual en aquesta empresa, com es pot observar en una queixa del 2004 d'uns espectadors.




Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

Els inicis del cinema parlat i les legislacions dels règims totalitaris

La manca de respecte envers la llengua catalana per part de les multinacionals del cinema i d'alguns exhibidors locals s'ha tornat a evidenciar de nou amb motiu del film Shrek i properament amb Toy Story. És un pas més en un procés que ve de molt lluny:
Els inicis del cinema parlat i legislacions dels règims totalitaris. Amb la introducció del so al cinema, les empreses del món cinematogràfic inverteixen molts recursos per instaurar les seves estratègies lingüístiques segons la composició sociolingüística i el règim de llibertats de cada país. Els governs totalitaris europeus del segle XX imposen en molts casos la modalitat i la llengua de traducció de les pel·lícules com a forma de control social i manipulació ideològica. La transició cap a la democràcia i el capitalisme de la majoria
d’estats que havien estat sota règims totalitaris comporta la creació de mesures per restablir els usos de les llengües pròpies i oficials (ex. Estònia, Letònia, Lituània). També les pràctiques cinematogràfiques d’altres països democràtics amb llengües comparables mostren un ús normal i generalitzat d’aquestes llengües (ex. Quebec, Suïssa i Dinamarca). En el cas de l’estat espanyol, els ciutadans catalans encara no tenen garantit aquest dret. A l’Estat espanyol, la dictadura de Franco imposa aquest tipus de censura al cinema també com a estratègia efectiva de repressió cultural i lingüística interna. Orden del 23 de abril de 1941: “Queda prohibida la proyección cinematográfica en otro idioma que no sea el español” (art.8 ) 

No passa enlloc d’Europa que una llengua oficial comparable, de 9 milions d’espectadors potencials, no sigui la llengua del doblatge o el subtitulat de l’oferta majoritària de les pel·lícules al cinema. L’única excepció és el català. A més, en molts països existeixen legislacions que obliguen les empreses cinematogràfiques a l’ús de les llengües pròpies en la traducció de pel·lícules exhibides en el territori on són llengües oficials. Els casos trobats en aquest estudi són Letònia, Lituània, Estònia, Eslovènia, Eslovàquia, Quebec (Canadà), Suïssa i Finlàndia. [extret de: Estudi sobre les pràctiques i legislacions entorn de la llengua al cinema en diversos països europeus, Quebec i Catalunya (2010)]
Malgrat que Shrek s'ha traduït al català, finalment i en contra dels acords de la companyia amb el govern català, no han traduït la versió 3D, i les còpies de la versió 2D són tan poques que els cinemes que en volen tenir no hi tenen accés i les sales que sí que aconsegueixen tenir-ne sembla que estiguin mogudes per una voluntat d'ocultar-ne l'existència. És sorprenent que en ple segle XXI encara trobem actituds de base tan totalitària, contrària a les expectatives raonables de la societat, i discordants amb el que succeeix a la resta del món civilitzat. Vegem-ne uns exemples després del trailer en català (Descarrega el document Espot. Conté arxiu MPEG4 6,7 Mb)



En el web internacional on informen del llançament de Shrek veiem amb tota normalitat que quan es refereixen a Suïssa diferencien per llengües:
Switzerland-French 30 Jun 2010
Switzerland-German 08 Jul 2010
Switzerland-Italian 25 Aug 2010

Al web del Canadà, el web està en francès, màxima mostra de respecte al Quebec. Se suposa que per a la comunitat anglesa majoritària al Canadà ja els serveix el web internacional en anglès igual que per als usamericans. El Quebec és en molts aspectes el referent per a Catalunya donades les moltes similituds. Les diferències són evidents en dos aspectes: la seva llengua és també la de França; i l'Estat espanyol no és ni molt menys Canadà pel que fa al desenvolupament de la seva democràcia. Malauradament, companyies com les cinematogràfiques no apliquen el mateix esquema de respecte a Catalunya que al Quebec.

A Suècia, amb una llengua parlada per una xifra similar al català, 10 milions de persones, el web és en suec.





A Noruega, amb una llengua parlada per sols 4,5 milions de persones, el web és en noruec.






A Finlàndia, amb una llengua parlada per 6 milions de persones, el web és en finès.


Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

19.7.10

Catalunya Voluntària impulsa un curs per a la integració dels discapacitats

Reuneix joves de vuit països d’Europa


Els participants amb i sense discapacitat de vuit països diferents cercaran fórmules per a la inclusió de les persones amb discapacitat alhora que es treballarà perquè les associacions de joves europees realitzin projectes mixtes com a pràctica habitual en el curs «Creativity in Mixed Ability»

Capacitar, promoure i desenvolupar habilitats per a fomentar la participació i la integració dels joves amb discapacitat en la societat. Aquest és l’objectiu del curs Creativity in Mixed Ability (Creativitat en Habilitats Diferents), dirigit a líders i voluntaris d’organitzacions juvenils internacionals, que es realitza del 19 al 26 de juliol a Vilanova i la Geltrú.

El curs, organitzat per la Fundació Catalunya Voluntària, reunirà a 20 joves procedents d’organitzacions d’Itàlia, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Bulgària, Estònia, Letònia i Catalunya, cinc dels quals amb discapacitat visual, seran el 25% dels participants.

A través de l’educació no formal, realitzaran exercicis pràctics, grups de discussió i treball en equip que combinaran amb la reflexió i la transferència de materials per a ser posats en pràctica en les seves organitzacions. El curs donarà eines per ser més creatius quan es treballa amb persones amb diferents discapacitats per a trencar estereotips i barreres, tan mentals com físiques, i facilitar la inclusió social de les persones amb discapacitats.

Alguns dels participants ja treballen des de les seves organitzacions per a la inclusió de persones amb discapacitat, encara que existeixen d’altres que no han experimentat aquest terreny. Els tallers del Creativity in Mixed Ability pretenen incentivar les entitats europees perquè realitzin projectes mixtes com a pràctica habitual.

La directora del curs, Terezia Holubková explica «El Creativity ha de servir per a que les organitzacions que no treballen amb discapacitats ho facin i, igualment, per a que aquelles que actualment només treballen amb persones discapacitades integrin a persones que no ho siguin».

La diversa procedència dels participants, a més, servirà també per a integrar en el programa del curs l’aprenentatge intercultural.

El projecte ha estat possible gràcies al suport del programa Joventut en Acció de la Comissió Europea que fomenta la mobilitat de joves europeus i dóna suport, entre d’altres, a iniciatives d’integració per a persones amb menys oportunitats.

La Fundació Catalunya Voluntària té com a principal objectiu la promoció del voluntariat juvenil, l’educació per la pau i la mobilitat dels joves, així com la internacionalització del treball de les entitats catalanes i la creació d’espais d’educació no formal.

Més informació:
Creativity in Mixed Ability
19-26 de juliol
Molí de Mar
Pujada del Far de Sant Cristòfol
Vilanova i la Geltrú
http://creativityinmixedability.weebly.com/index.html

Contacte premsa: +34 93 412 4493 or +34 616343752
catalunyavoluntaria@catalunyavoluntaria.cat

Nota de transparència informativa: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària

Grup Internacional d'Experts confirma la viabilitat de la Taxa Tobin

El Fòrum UBUNTU fa una crida per a què els dirigents mundials implementin l'impost
english / français / español / català
Avui, 16 de juliol, un grup d'experts provinents del món acadèmic1 i del sector financer2 han confirmat la viabilitat i l'oportunitat d'aplicar un impost a les transaccions financeres, per tal de generar els recursos necessaris per acomplir els compromisos contrets amb els països en desenvolupament. Els experts han elaborat un estudi detallat sobre la viabilitat d'aquest mecanisme, responent així a la sol·licitud d'un grup de 12 governs, que van encarregar el document el novembre de 2009. Aquests governs (Alemanya, el Regne Unit, Japó, França, Bèlgica, Noruega, Senegal, Brasil, Espanya, Corea, Àustria i Xile) formen part del Grup Pilot sobre Finançament Innovador per al Desenvolupament, comprès per 55 països i organitzacions internacionals i de la societat civil, entre les quals figura el Fòrum UBUNTU, d'ençà la seva incorporació el 2006.

A l'informe, publicat a la pàgina web del Grup Pilot (Report of the Committee of Experts to the Taskforce on International Financial Transactions and Development), els experts confirmen la viabilitat dels impostos a les transaccions financeres, a les quals la premsa sovint s'ha referit com a "Taxa Tobin".

Els experts assenyalen les transaccions de divises entre bancs com el mercat financer on resultaria més senzill aplicar un impost per part dels estats, degut a les particularitats tècniques que aquest mercat té. Els experts afirmen que aquestes transaccions interbancàries internacionals de divises es processen mitjançant sistemes informàtics d'alta seguretat, i que aquests intercanvis entre bancs ja estan sotmesos a quotes aplicades sobre cada transacció, motiu pel qual recaptar aquest impost resultaria senzill. Actualment els bancs no estan subjectes a l'IVA ni a qualsevol forma de tributació sobre aquestes transaccions. Els experts calculen que la introducció d'un micro-impost de només el 0'005% sobre aquestes transaccions seria suficient per recaptar 33.000 milions de dòlars cada any. Els consumidors de l'economia real no es veurien afectats per l'impost, donat que els costos d'operar a escala individual en el mercat d'intercanvi de divises són de 100 a 1.000 cops superiors a l'impost proposat, i donat que les operacions que tenen per objecte el comerç de bens i serveis representen només el 3% de les operacions d'aquest mercat (la resta són operacions de caràcter especulatiu sobre tipus de canvi). Aquests 33.000 milions suposarien nous recursos, complementaris a l'Ajut Oficial al Desenvolupament, posats a disposició del compliment dels compromisos internacionals per ajudar els països en desenvolupament a combatre la fam, malalties, l'analfabetisme i altres mals relacionats amb la manca de desenvolupament, o el canvi climàtic.

El Fòrum UBUNTU, que des del 2002 treballa per promoure aquest mecanisme a nivell global, aplaudeix la publicació de l'informe. Elogiem que els experts hagin establert de manera clara quines són les passes que els governs haurien de seguir per assolir una implementació efectiva d'un impost a les transaccions financeres. Saludem i compartim la identificació de l'intercanvi de divises com al segment dels mercats financers sobre el qual caldria incidir en primer lloc, per tal d'assolir l'establiment d'un impost financer internacional general.
No obstant, cridem l'atenció sobre la necessitat que aquests nous fons siguin gestionats de manera democràtica i participativa, a través del sistema de Nacions Unides, i amb la participació clau de les seves agències i programes de més reconeguda solvència en la lluita contra la pobresa i l'exclusió.

Els impostos sobre les transaccions financeres estan presents en grans economies, com ara al Regne Unit, en forma d'impost sobre accions, o a Taiwan, amb el seu impost general a les transaccions de valors. Ha arribat el moment de què els governs parin d'encarregar nous informes, i comencin a implementar les recomanacions ja fetes en informes anteriors.

El Fòrum UBUNTU fa una crida als dirigents mundials, i en especial als europeus, per a què implementin un impost a les transaccions financeres el més aviat possible. Només així es podrà revertir l'estat de greu incompliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, que posa de manifest el darrer Informe del Secretari General de Nacions Unides al respecte (publicat el mes de juny)3, i es podrà començar a avançar envers l'assoliment efectiu d'aquests compromisos el 2015.

  1. Universitats de Columbia, Kyoto i Lliure de Brussel·les, entre d'altres
  2. HSBC i JP Morgan, entre d'altres
  3. MDG Report 2010


Font: http://www.ubuntu.upc.edu/index.php?lg=cat&pg=13#form 

Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

16.7.10

El 3cat24 destaca 'Responsabilitat Global' com a bloc del dia

El 3cat24, pàgina web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, vol mostrar el que es fa a la Blogosfera catalana i diàriament destaquen un blog amb contingut interessant. Avui divendres 16 de juliol ha merescut aquest reconeixement Responsabilitat Global. Ho podeu veure aquí: www.3cat24.cat/blogs

També podeu accedir al llistat de tot el que han recomanat des que van començar el 9 d'octubre del 2008.

A més, aquests blocs es promocionen a través de la pàgina de Facebook i Twitter.

BLOG DEL DIA
    El 3cat24 vol destacar el que es fa a la Blogosfera catalana i diàriament destaquem un blog amb contingut interessant. Si vols recomanar-nos un o ensenyar-nos el teu, escriu-nos a 3cat24@tv3.cat
    Responsabilitat Global per Josep Maria Canyelles 

Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!

15.7.10

Jornada “Valors convivencials en una societat en crisi“

Avui, la societat globalitzada està immersa en profunds   canvis a tots els nivells. Aquesta evidència  ens situa –més que mai-  davant d’una nova realitat amb nous reptes i amb grans  dificultats individuals i col·lectives d’adaptació. Necessitem formular com s’ha d’afrontar aquesta nova situació i amb quin esperit de col·laboració i responsabilitat l’hem d’assumir  a tots els nivells , humà , social, econòmic o polític.

¿Creiem, encara avui, que valors com una competència ferotge, afany desmesurat de lucre, mercat, desenvolupament insostenible o insolidaritat són la resposta a tots aquests problemes? ¿És possible fer compatibles uns valors que impulsin la col·laboració entre persones, societats i cultures diferents, diverses i desiguals?

Valors   com   la confiança, l’esforç, la transparència i la responsabilitat són considerats com la clau per anar definint un nou camí de progrés social i econòmic. En definitiva, cal recuperar els principis i  valors continguts en el  Preàmbul de la Carta de les Nacions Unides i la Declaració Universal dels Drets Humans, principis i valors que han orientat la majoria de normes i constitucions vigents.

Creiem necessari convidar  la ciutadania a  aquesta reflexió, per repensar i, en el seu cas,  recuperar els valors i principis en els quals s’ha d’assentar la  societat del futur immediat.
Es prega confirmació a:  93 301 39 90
info@anue.org

Avui, la societat globalitzada està immersa en profunds   canvis a tots els nivells. Aquesta evidència  ens situa –més que mai-  davant d’una nova realitat amb nous reptes i amb grans  dificultats individuals i col·lectives d’adaptació. Necessitem formular com s’ha d’afrontar aquesta nova situació i amb quin esperit de col·laboració i responsabilitat l’hem d’assumir  a tots els nivells , humà , social, econòmic o polític. ¿Creiem, encara avui, que valors com una competència ferotge, afany desmesurat de lucre, mercat, desenvolupament insostenible o insolidaritat són la resposta a tots aquests problemes? ¿És possible fer compatibles uns valors que impulsin la col·laboració entre persones, societats i cultures diferents, diverses i desiguals?

Valors   com   la confiança, l’esforç, la transparència i la responsabilitat són considerats com la clau per anar definint un nou camí de progrés social i econòmic. En definitiva, cal recuperar els principis i  valors continguts en el  Preàmbul de la Carta de les Nacions Unides i la Declaració Universal dels Drets Humans, principis i valors que han orientat la majoria de normes i constitucions vigents.

Creiem necessari convidar  la ciutadania a  aquesta reflexió, per repensar i, en el seu cas,  recuperar els valors i principis en els quals s’ha d’assentar la  societat del futur immediat.

Es prega confirmació a:  93 301 39 90  info@anue.org


16’15h. INAUGURACIÓ
• Jaume Lanaspa, director general de l’Obra Social La Caixa
• Eduard Sagarra i Trias, president de l’ANUE


TAULA 1
• Moisés Broggi i Vallès, metge cirugià
• Teresa Forcada, doctora en medicina, teòloga i monja benedictina
• Josep Guardiola, entrenador del Futbol Club Barcelona*
• Cristina Gallach, periodista
Moderador: Xavier Pons Rafols, vicepresident de l’ANUE


17:55h. Roser Ros, narradora, Premi Nacional  de Cultura Popular 2010


18:00h. PAUSA


18:15h. TAULA 2
• Miquel Roca Junyent, advocat
• Esther Giménez Salinas, rectora de la Universitat Ramon Llull
• Salvador Alemany, president del Cercle d’Economia
• Rosa Cullell, directora general de TV3
Moderador: Joan Tàpia, periodista

19:45h. CONCLUSIONS
Àngel Castiñeira, professor titular del Departament de Ciències Socials, ESADE
*Pendent de confirmació
descarregar programa en pdf



Vota'nsPodeu votar els blocs preferits fins el 9 de setembre. Enguany, a banda de votar els blocs, també podeu valorar cada entrada publicada. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc suposen un vot per al bloc. Clica la icona!