3.3.10

Mercadona vol millorar l'ús del català entre el personal dels supermercats de Reus i Cambrils

Mercadona promou l’ús del català als supermercats de Reus i Cambrils
Mercadona promou l’ús del català als supermercats de Reus i Cambrils


L’empresa signa un conveni amb el CNL de l’Àrea de Reus per procurar l’atenció als clients en la seva llengua i impulsar les parelles lingüístiques entre els seus treballadors.

Empar Pont i Bernat Morales signant el conveni


El conveni, signat pel director de Relacions Externes de Mercadona, Bernat Morales, i la presidenta del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Empar Pont, desenvolupa en el territori un acord marc que l’empresa manté amb la Generalitat de Catalunya des de l’any 2002. Entre els acords destaca la realització d’un estudi sobre l’adequació lingüística del personal, és a dir, el grau de correspondència entre les necessitats comunicatives de cada lloc de treball i les aptituds lingüístiques de la persona que l’ocupa, a fi de determinar les necessitats de formació. El CNL de l’Àrea de Reus té una àmplia oferta de formació en llengua catalana que inclou el curs Català d’urgència al supermercat, específicament dissenyat per a personal que treballa en un supermercat i necessita adquirir les nocions bàsiques per poder atendre els clients en català.

D’altra banda, Mercadona s’unirà al conjunt d’empreses de Reus que participen en el programa “Voluntariat per la llengua”. L’empresa difondrà el programa entre les més de 300 persones que treballen en els nou supermercats que té al territori: sis a Reus i tres a Cambrils. El “Voluntariat per la llengua” facilita el contacte de persones que estan aprenent català amb persones catalanoparlants. Els participants acorden fer un mínim de 10 trobades d’una hora de duració per parlar en català, aprofitant situacions de la vida quotidiana com ara passejar, anar a comprar o, en aquest cas, la mateixa feina.

Les accions de promoció de l’ús del català, i especialment el “Voluntariat per la llengua”, s’inscriuen en la política de responsabilitat social (RSE) en la qual Mercadona és una de les empreses capdavanteres, coneguda, per exemple, pel fet d’aplicar mesures que permeten conciliar la vida laboral i familiar a les persones que hi treballen.

CNL Àrea de Reus