30.9.09

Un informe expert critica la manca de transparència d'alguns clubs esportius

José María Gay, doctor en Economia, diu en un informe que «El model de gestió del Reial Madrid no és sostenible». Així de contundent es mostra José María Gay, professor d’Economia Financera a la Universitat de Barcelona, que ahir va presentar un informe referent a la situació econòmica dels grans clubs europeus i una comparativa entre el model de gestió del Barça i el Madrid.

Segons la notícia que llegim al Periódico i de la qual us apuntem els aspectes més relacionats amb l'RSE, la situació del Barça és molt diferent de la del Madrid ja que malgrat tenir un deute elevat (437 milions), el club té un model de gestió «més racional que ha permès anar creixent a poc a poc cada any» des de l’arribada de Joan Laporta a la presidència.

També augura com Florentino podrà sufragar el deute d’una vegada: «El Madrid encara té uns terrenys importants per vendre», diu Gay, rememorant el pelotazo urbanístic de Florentino en la seva primera etapa al capdavant del club.

Gay, que ha analitzat els comptes dels clubs fins a la temporada passada, critica l’opacitat que aplica el Madrid en els seus comptes. «És l’únic club que no els ofereix. En canvi, els del Barça i la resta de grans clubs europeus es poden consultar perfectament a les seves respectives webs».

D'altra banda, el president del FC Barcelona Laporta ha negat avui que el seu posicionament polític estigui fent perdre seguidors al Barça fora de Catalunya, "al contrari, en guanyem perquè molts s'identifiquen amb els valors de democràcia i la llibertat que defensem".

PD: Xavier Sala-Martín, directiu del FC Barcelona, s'ha manifestat avui a TV3 amb rotunditat en el sentit que el projecte del club és global: el Barça és un club global, però que té arrels catalanes". I ha indicat que la seva massa social ha de créixer arreu, a Catalunya, a Espanya, a Europa, a Àsia, a Àfrica i arreu. Tot seguit ha afegit, en referència a certes polèmiques recents, que "el Barça no ha d'anar demanant perdó per les seves arrels catalanes".