2.9.09

Curs “Vers un desenvolupament sostenible de la Unió Europa”

Campus Universitari de la Mediterrania: Curs “Vers un desenvolupament sostenible de la Unió Europa” (17 i 18 de setembre de 2009).

Des de fa uns anys la Unió Europea està fent esforços importants per ser cada vegada més sostenible i està introduint els principis de sostenibilitat en totes les seves polítiques, legislació, plans, programes, etc. També ho fa, en aquest sentit, Catalunya, que enguany es troba immersa en l'elaboració de l'Estratègia Catalana per al Desenvolupament Sostenible.

La sostenbilitat de la Unió Europea és especialment important, i més ara, quan coincideixen en el temps un canvi climàtic que cada cop és més evident i una crisi econòmica molt profunda. Una crisi econòmica, d'altra banda, que molts especialistes han apuntat que es podria superar amb inversions públiques massives en tecnologies netes (que permetrien, a més, lluitar contra el canvi climàtic i reduir l'impacte ambiental de l'economia).

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Garraf i el Campus Universitari de la Mediterrània (amb el suport del Consell Català del Moviment Europeu i la Diputació de Barcelona) celebraran els dies 17 i 18 de setembre el curs “Vers un desenvolupament sostenible de la Unió Europa”, sota la direcció d’Arnau Queralt, vicepresident del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, i coordinat per Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.
L'objectiu general del curs és proporcionar un coneixement bàsic sobre les línies estratègiques que les institucions comunitàries han fixat per tal d'avançar vers una model de desenvolupament sostenible de la Unió Europea. El curs pretén oferir una perspectiva global i aclaridora de les polítiques de desenvolupament sostenible de la Unió Europea.

El curs s'estructura en diversos mòduls, responent als àmbits que la Comissió Europea ha identificat com a claus per avançar vers el desenvolupament sostenible de la UE: canvi climàtic i energia; transport i mobilitat sostenibles; consum i producció sostenibles; conservació i gestió dels recursos naturals; salut pública; inclusió social, demografia i migracions; i pobresa local. També hi haurà una sessió dedicada específicament a descriure i analitzar la contribució del món local al desenvolupament sostenible.

Finalment, el curs clourà amb un debat sobre els reptes per al desenvolupament sostenible de la Unió Europea, amb representants del món acadèmic, de la Generalitat de Catalunya i un periodista expert en medi ambient i sostenibilitat.

Accés PDF curs

www.campusmed.net
Tel:93.824.04.40