2.7.08

Els territoris més actius en RSE marginats del Consell Estatal

Per si algú no està al cas, volem fer saber que avui s'ha donat a conèixer la següent notícia:

Ceuta, Extremadura i Galícia seran les comunitats autònomes que integrin el Consell Estatal d'RSC

(26/06/2008) Ceuta, Extremadura i Galícia, seran les tres comunitats autònomes que integrin el futur Consell Estatal de Responsabilitat Social, tal com s'ha decidit avui en la Conferència Sectorial per a Assumptes Laborals.

L'elecció d'aquestes tres comunitats autònomes correspon a l'ordre alfabètic després que els representants dels governs autònoms decidissin que s'hauria de començar per una lletra escollida aleatòriament, segons van informar a Servimedia fonts del Ministeri de Treball i Immigració.

Aquestes comunitats estaran incloses dintre del sector d'administracions públiques, i seran renovades anualment sempre seguint l'ordre alfabètic de les mateixes. També s'ha acordat que degut al fet que no poden estar totes les comunitats presents en el Consell, es realitzaran reunions de les comunitats prèvies a la celebració dels plens del mateix, amb la finalitat de que duguin postures i assumptes comuns. Font: http://www.egiera.org/Default.aspx?tabid=70&idnot=bdbdadb9-22ff-463c-a67b-a721e9728f54

Al nostre entendre és bastant aberrant fer una tria d’aquestes per “lletra” com si fos l’ordre per anar a matricular-se a la universitat.

Més enllà de qui triïn i de la força de cadascú per a fer-se valer, és evident que hi ha Comunitats Autònomes que ho han treballat més i altres que no tant o gens. Podrien haver fet una tria política però sempre a partir de les que hi han estat treballant.

Algú pot pensar que veiem fantasmes, però aquestes coses que estan passant només s’expliquen des de la voluntat d’alinear i no tenir en compte Catalunya ni certament el País Basc. I és que la decisió rellevant, la que no es publica, es qe des de Madrid ja fa temps que van decidir que això de l'RSC s'havia d'enfocar amb clau profundament espanyola (és a dir, per damunt dels interessos de les nacions no castellanes). Per això, els temes d'RSC es treballen molt des de la Fundación Carolinas, des del Foro de Marcas Espanyolas Renombradas, etc. Per això que fa uns anys, quan es va posar en marxa l'ASEPAM hi va haver intents per a apartar de la direcció grans empreses i organitzacions catalanes, etc.

És política en el seu estat pur, i joc d'interessos nacionals. Però això també limita les capacitats del propi Consell Estatal d'RSE.

Aquesta voluntat centralista i uniformitzadora, que ja ve de lluny, també facilita no perdre's en aventures de curta mirada i posar la vista en el panorama internacional. A nosaltres ens cal fer bé les coses i -si ho sabem fer bé- ja vindran a interessar-se per què fem. Molts cops com a país també hem avançat per la necessitat d'haver de trobar espais de presència pròpia, d'haver d'actuar amb la màxima intel·ligència... això ens obliga a ser més exigents i a posar la vista en altres fòrums globals.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS