10.7.08

Ajuts per a fer Plans d'Igualtat en empreses per sota de 250 treballadors

Les empreses que vulguin engegar plans d'igualtat poden sol·licitar les ajudes fins al 12 d'agost

Segons informa EuropaPress, les empreses de menys de 250 treballadors que vulguin voluntàriament engegar plans d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes per al període 2008-2009, destinats a afavorir la conciliació i perquè les dones ocupin llocs de major responsabilitat, poden presentar les seves sol·licituds a l'Institut de la Dona (Ministeri d'Igualtat) fins al proper 12 d'agost.

L'import total previst per a aquesta convocatòria bianual ascendeix a 1,2 milions d'euros, sent la subvenció màxima per empresa de 10.000 euros. L'ajuda, que s'abonarà en tres pagaments i està cofinançada pel fons Social Europeu, cobrirà les despeses relatives a la implantació del projecte de promoció de la igualtat.

Aquest projecte implica costos d'assistència tècnica per a l'elaboració del diagnòstic de la situació i del pla d'igualtat, així com les despeses destinades accions de formació, promocions internes i campanyes de sensibilització internes o externes.

El pla d'igualtat ha de ser un conjunt de mesures tendents a arribar a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'empresa, i s'hi fixaran les estratègies i les accions que s'han d'emprendre per a aconseguir aquest objectiu.

En concret, es desenvoluparan iniciatives per a afavorir la conciliació de la vida personal i laboral de treballadors i perquè les dones puguin ocupar llocs de major responsabilitat o accedir a aquells en els quals hi són poc representades.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS