30.9.06

Llançament de la tercera versió del GRI

La setmana vinent, en concret el dia 6 d'octubre, es farà el llançament mundial de la tercera versió del marc de reporting amb major reconeixement internacional, el GRI o Global Reporting Initiative.

Responsabilitat Global en farà un seguiment des del Congrés que s'ha organitzat a Amsterdam per a tal esdeveniment.

4.9.06

Ha acabat la filantropia a l'antiga: les empreses ara fan Inversió Social!

El sentit amb què l'expressió filantropia és entès a les nostres latituds denota un sentiment de solidaritat o d'ètica que fonamentalment es vincula al propietari de l'empresa i que no necessàriament sol anar vinculat al cor de l'estratègia corporativa.

Són moltes les empreses que tradicionalment han fet mecenatge com a conseqüència d'una inclinació afectiva envers els destinataris. Aquest fet és lloable i malauradament no ha crescut com a d'altres països, segurament com a conseqüència d'un marc legal desconfiat i recelós.

No obstant, avui, un nou sentit d'empresa i de les seves relacions amb la societat s'està imposant -almenys entre les organitzacions més dinàmiques i avançades. Sovint emmarcada dins el marc de la Responsabilitat Social, l'empresa moderna entén la seva relació no comercial amb la comunitat com una Inversió Social que cal monitoritzar i garantir-ne la màxima efectivitat.

Per això, cada cop és més freqüent que directius d'arreu del món es vegin com a socis actius en lloc de mers benefactors passius. No es limiten a fer un acte de donació sinó que s'hi impliquen, posant-hi el seu entusiasme i el seu bagatge per apuntar enmig de la diana. Alguns parlen fins i tot de "venture philantropy", és a dir filantropia de risc. La Goldman Sachs Foundation s'hi refereix com "ajudes amb molt de contacte".

Vegeu article sencer al newsletter d'agost'06
En pdf aquí

2a edició del curs de Responsabilitat Social per a directius del Tercer Sector i Sector Públic

Fundació Pere Tarrés (URL) i Responsabilitat Global promouen una nova convocatòria del curs d'Extensió Universitària

Curs de nivell avançat, adreçat a persones amb responsabilitats directives en el tercer sector, les empreses i l'administració pública, amb l'objectiu de donar coneixements sobre la Responsabilitat Social tant de l'Empresa com de les Organitzacions Socials

5 i 6 d'octubre'06
Durada: 10 hores
Horari: dijous 18 a 20h - divendres 9 a 14 i 15.30 a 18.30h.
Llengua Vehicular: Català
Lloc: c. Carolines, 10 - Barcelona
Preu: 120 euros (dinar inclòs)
Més informació